23.9.08

Šta je sa rekonstrukcijom terminala?

Tačno mjesec dana je prošlo prošlo od najave šefa investicija u Općini Ilidža o rekonstrukciji autobuskih i tramvajskih terminala na Ilidži, a znatnih promjena u izgledu i funkcionalnosti istih nema na vidiku, osim novog asfalta koji je poprilično koštao građane Ilidže oko 400.000 KM.

Autobuska i tramvajska stajališta su ostala nepromijenjena, mada se boravak građana na terminalu uglavnom odvija na njima. Obećana je neka specijalna hortikultura koja se sastoji od posebnih biljki koje vjerovatno uspjevaju na asfaltu i koje su može biti otporne na dizelska zagađenja iz davno amortizovanih vozila Grasa. Ako se ne prime, uvijek se može raskopati tek asfaltirana podloga i opet sve ispočetka. Cijena ovih "sadnica iz asfalta" i dodatne rasvjete koja bi trebala biti instalirana je oko dodatnih 100.000 KM što vrijednost cijelog projekta podiže na preko pola miliona!

Za sada od svega ovoga malo je na terenu. Izgleda da je raskopavanje pješačkih podloga i cesta, te njihovo ponovno asfaltiranje jedini domet općinskih vlasti na Ilidži u izgradnji, a naročito kada se na ovaj naivan način pokušavaju pridobiti glasovi građana pred izbore.

Vijest o rekonstrukciji terminala na Ilidži od strane trenutne Općinske vlasti i reakcije građana na istu, mogu se pogledati na internet portalu sarajevo-x.com putem slijedećeg linka:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080819035

Nema komentara: