22.9.08

Pitanja stanovnika MZ Stup II

Nakon brojnih pitanja i zahtjeva Općinskim organima i trenutnim vlastima na Ilidži od kojih nisu dobili nikakavo konkretno rješenje, stanovnici iz mjesne zajednice Stup II se obratili Opštinskom odboru Ilidža BPS-Sefer Halilović sa istom problematikom.
Naime, radi se o slijedećem. Veliki broj kuća u ulici Zuhdije Kadrića u MZ Stup II izgrađen je davno prije početka agresije na BiH. Ulica jer oformljena kao ogranak Kasindolske ulice. Iako u ovoj ulici živi popriličan broj boračke populacije, ona još uvijek nije asfaltirana i u stalnom je propadanju zbog neodržavanja.
Pitanje stanovnika iz ove ulice za trenutnu vlast je kada će ulica Zuhdije Kadrića biti asfaltirana?

Poslije rata i drugi ogranci Kasindolske ulice su dobili nove nazive, ali nikada i rješenu infrastrukturu ovih novih ulica. Ulice Dr. Atifa Purivatre i Dr. Ibrahima Tepića do današnjeg dana još nije doveden plinovod i ne zna se kada će to biti urađeno. Stanovništvo ovih ulica se uglavnom grije na čvrsto gorivo i time doprinosi zagađenju mjesne zajednice i samog grada, dok priča o ekologiji Općinskih vlasti nije im ni u mislima.
Stoga pitanje nadležnim Općinskim službama glasi: Kada ćemo dobiti gasne instalacije jer zahtjevamo eko-energiju u našim domaćinstvima?

Nema komentara: