23.9.08

Održana tribina za MZ Hrasnica

Pred punom dvoranom KSC Hrasnica, jučer 22. septembra BPS-Sefer Halilović OO Ilidža, predstavio je kandidata za načelnika općine i kandidate za vijeće općine.
Probleme lokalne zajednice Hrasnica, predstavio je kandidat sa liste i predsjednik mjesnog odbora Hodžić Hadži Samir, ističući posebno dva goruća problema: Nedostatak policijske ispostave u Hrasnici i nedostatak pedijatra, mada je u Hrasnici cca 2000 đaka u dvije škole, nazvavši to nedopustivim.
Kandidat za načelnika općine, Kerim Lučarević je analizirao sadašnje stanje razvoja općine Ilidža sa posebnim osvrtom na stanje u zapošljavanju, povlačeći paralelu sa stanjem od prije rata. Konstatujući činjenicu da Ilidža zauzima neslavno drugo mjesto po nezaposlenosti u Kantonu, prisutnima je predočio strategiju BPS Sefer Halilović u koliko bude u prilici da odlučuje.
Na kraju su na pitanja prisutnih odgovarali dosadašnji vijećnici u vijeću općine: Senadija Hadrović i Mirsad Šabotić, te poslanik kantonalnog parlamenta Dr. Šemsudin Hadrović.

Nema komentara: