10.9.08

Održana tribina u MZ Rakovica

Jučer 09.09.2008. godine održanom tribinom u MZ Rakovica, Općinska organizacija Ilidža Bosanskohercegovačke patriotske stranke – Sefer Halilović je započela predizbornu kampanju za Općinu Ilidža.

U okviru tribine predstavljen je kandidat BPS-SH za načelnika Općine Ilidža gosp. Kerim Lučarević kao i 30 kandidata za Općinsko vijeće Ilidža.

Kandidat za načelnika sa kandidatima za Općinsko vijeće Ilidža su mještanima MZ Rakovica predstavili svoja rješenja i program djelovanja, te ukazali na neefikasnost sadašnje vlasti koja se ogleda kroz tromu i nepotrebno veliku administraciju Općine Ilidža, a koja je po ustaljenim standardima Europske unije dovoljna za općinu sa dvostruko većim brojem stanovnika.

Kao najočitiji primjer nesposobnosti sadašnje vlasti navedeno je neprovođenje Strategije razvoja Općine Ilidža koja je ujedno zastarjela i neadekvatna za sadašnju situaciju zbog čega je istu neohodno unaprijediti i početi provoditi u djelo. Posljedice loše Strategije razvoja Općine trpe baš mještani MZ Rakovica kao i mještani drugih mjesnih zajednica ove općine.

Konkretna posljedica neprovođenja Strategije razvoja je još uvijek vodosnadbijevanje stanovnika ove i drugih mjesnih zajednica putem azbestnih vodovodnih cijevi koje su dokazno kancoregene i uzrok brojnim malignim oboljenjima. Ove cijevi su uveliko prisutne u sistemu vodosnadbijevanja Općine Ilidža i na njihovoj se zamjeni vrlo malo radi, dok je u zemljama Europske unije njihova upotreba zabranjena još u prošlom vijeku.
U kakvom je stanju mreža vodovodnih cijevi u Ilidži najbolje svjedoči podatak da su gubici vode u mreži oko 65 posto, tako da se prilikom prenosa 100 litara vode od pumpnih postrojenja do slavina u domaćinstvu izgubi čak oko 65 litara vode.

Pored činjenice da je u 2008. godini ostvaren suficit u Općinskom budžetu od preko 10 miliona KM, sadašnja vlast ne radi ništa po ovom i drugim alarmantnim problemima, a kojih je svakim danom sve više, čineći život građana Općine Ilidža sve težim!

Zbog toga BPS-Sefer Halilović apeluje na sve građane i birače da uskrate podršku trenutnoj vlasti kojoj je jedino stalo do prividnog rješavanja problema građana kroz estetsko ušminkavanja ulica i zgrada, dok je zdravlje i budućnost naše djece i nas samih na zadnjem mjestu u njihovom programu djelovanja!

Nema komentara: