29.9.08

Održan predizborni skup u MZ Sokolović Kolonija

U nedjelju 28. septembra, velikom broju okupljenih građana u MZ Sokolović Kolonija, gdje su predstavljeni kandidati za općinsko vijeće i za načelnika općine, Predsjednik BPS, General Sefer Halilović, je pružajući podršku predloženim kandidatima istakao:
BPS je izrastao u stranku koja ima najkvalitetnije, stručne i izuzetno poštene i hrabre kadrove koji su u stanju i znaju na koji način mijenjati stanje u društvu.
Krajnje je vrijeme da obespravljeni i do očajanja dovedeni najbolji sinovi ove zemlje – borci dobiju status koji zaslužuju i koji im pripada.


Predsjednik sarajevsko-goraždanske regije BPS, Mr. Almir Gredić, objašnjavajući do koje je mjere BPS-Sefer Halilović snažna i ozbiljna stranka, istakao da u 11 općina ove regije izlazimo sa cca 300 kandidata za vijećnike i sa osam kandidata za načelnike općina.

Kandidat za načelnika općine, Kerim Lučarević je detaljno analizirao društveno-ekonomsko i političko stanje na Ilidži, pitajući prisutne: Do kada ćemo ovo trpiti?

Lokalni kandidat za vijeće, Ismet Ramčilović je preporučio prisutnim da pomno izuče brošuru koju je općinski odbor Ilidža izdao, u kome će naći detaljno opisane probleme i strategiju kako ih prevazići.

Predsjednik OO BPS-SH Ilidža, Mehmedalija Arnaut – Učo, je pozivajući prisutne da izađu masovno na izbore i daju svoj doprinos promjenama, upućujući na studiozno i egzaktno iznešene podatke u brošuri, ilustracije radi istakao podatak CPI od 23.09.2008.godine o korupciji, gdje od 180 svjetskih zemalja, BiH sa Lesotom, Šri Lankom i još nekim zauzima 95. mjesto, ubjedljivo na dnu evropske ljestvice, čak iza Albanije.

Svečanost u Sokolović Koloniji upotpunio je izvanredan folklorni ansambl KUD «Ekrem Mujkić».



1 komentar:

Anonimno kaže...

Kakva je pozicija BPS po pitanju "kvir" festivala (ili festivala nastranosti)? Prema UN povelji svaka zemlja ima pravo da definise status homoseksualaca. Medjutim, ocito je da trenutni politicari ili nesmiju ili nemaju interesa da se pozabave ovim pitanjem. Da je odnos prema ovom pitanju jasno definisan (npr. da je zabranjeno javno promicanje homoseksualnih aktivnosti), do onih dogadjaja ne bi ni doslo. Tako neki mediji kao Dani i Sa-x ne bi mogli na sve strane blatiti Sarajevo zbog ovakvih gluposti. Hoce li se BPS jasno odrediti po ovom pitanju? (Naime, vijest o "netolerantnom" Sarajevo prenjeli su BBC, Reuters, itd.)