18.9.08

Održana tribina na Stupu

Na tribini u ilidžanskim mjesnim zajednicama Stup II i Stupsko brdo, održanoj 18.09.2008. godine, okupljenim građanima, BPS-Sefer Halilović općine Ilidža je predstavila kandidate za vijeće općine i kandidata za načelnika općine Ilidža.

O velikom broju porodičnih objekata koji nisu legalizovani, nedostatku osnovne škole, neuređenosti i neosvijetljenosti ulica, te o zastupljenosti skoro 90% azbestno-betonskih cijevi u vodovodnom sistemu snadbijevanja građana pitkom vodom, govorio je Mesud Martinović, predsjednik mjesnog odbora BPS i kandidat za vijećnika.

Predsjednik općinske organizacije BPS Sefer Halilović Ilidža i kandidat za vijećnika iz ove stranke, gospodin Mehmedalija Arnaut – Učo, je predstavio analizu sadašnjeg stupnja razvoja lokalne samouprave u općini Ilidža, te predstavio strategiju, ciljeve i način finansiranja ostvarenja ciljeva BPS, pozivajući građane da izađu na glasanje, te da u koliko podržavaju predstavljene ciljeve, daju povjerenje kadrovima BPS-Sefer Halilović.

O eventualnim zdravstvenim poslijedicama od utjecaja azbestnih vodovodnih cijevi, govorio je Dr. Šemsudin Hadrović – poslanik u kantonu Sarajevo, a o stanju zdravstvenih usluga govorio je Dr. Fikret Jonuz.

Nema komentara: